Geplaatst op

economie in een notedop

 

Economie is een wetenschap die zich bezighoudt met de productie, consumptie en distributie van schaarse goederen en diensten. Analoog aan andere sociale wetenschappen houdt de economische wetenschap zich niet alleen bezig met descriptieve kennis, oftewel de vraag hoe de economie werkt, maar in de politieke economie – ook met prescriptieve kennis, hoe bepaalde situaties kunnen worden bereikt.

bron: wikipedia.

Stel; je hebt een markt met  ondernemers en  consumenten

Voor de  producerende ondernemer is het plicht dat wat ie aanbied dat ie daarvoor garant staat met zijn hele bedrijf en dat ingeval van een garantie geval hij de consument kan helpen met of reparatie of vervanging van het product.De consument wil na te hebben gewerkt zijn beloning omzetten in een product welk hij wil aanschaffen.Dan is er een ondernemer die geld aanbied waarmee consument en de producerende ondernemer elkaar naar waarde kunnen belonen.

Dus de economie draait op gedane arbeid zijdens de consument die met geld producten koopt waarvoor de producent garant staat.De  derde partij namelijk de prive banken pakken hier hun voordeel want voor het product wat zij aanbieden namelijk geld staan zij garant voor  5% van de uitgegeven waarde aan geld. Geld wordt aangeboden aan ons alsof het waarde heeft ( zie rente op geleend kapitaal ) maar heeft slechts 5% dekking of garantie indien de consument zijn geld wil ophalen bij de bank.Dat prive banken dus het twintigvoudige mogen uitgeven zonder dekking of garantie en daarover winst maken  is het verschil tussen een Bank en een producerende ondernemer die voor elk product garant moet staan.

Je mag je dus afvragen hoe werkgevers en werknemers met elkaar tot een een afspraak kunnen komen omtrent beloning zonder de prive banken erbij te betrekken want die leven uiteindelijk als parasieten van de wereld economie.

Advertenties

Over Obscura66

just a regular person with common interest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s