Geplaatst op

Boetes en rijgedrag

op de snelweg zie ik als ik erop let heel weinig auto’s die mij inhalen met duidelijk teveel snelheid tot de klasse horen die niet geleasd zijn of  minder dan 25000 euro kosten.Natuurlijk is brandstof 4 x te duur als het om zijn werkelijke waarde gaat en rijd de gemiddelde lagere en middeninkomen wat bewuster maar ook het buitensporige boete beleid heeft hier een groot debit aan.Overtredingen van 20km te snel kunnen oplopen tot boven de 200 euro naargelang de  overtreding en gemaakt waar.Het feit dat Burger A voor 200 euro boete 2 volle dagen moet werken en  Burger B voor 200 euro 5 uur of minder geeft mij het gevoel dat het opgelegde  boete leed  niet geheel overeenkomt met de straffe die wordt opgelegd.

In vroeger tijden toen democratie een latijns woord was was er justitie naar inkomen. Elke vorm van boete was gebaseerd op het inkomen en levens stijl zodat patriarchen huizen werden ontnomen en de boer zijn varken moest afstaan voor gelijk vergrijp. Tegenwoordig wordt de patriarch een schilderij ontnomen maar de boer zijn tractor dus waarom is  “eerlijkheid “ verdwenen

Waarom is dat er niet meer en het antwoordt is volgende; overheden streven naar een beheer van massa kijk naar onze veestapels en pluimvee teelt.

Het recht op individu wordt ondergeschikt gemaakt aan het beheersysteem waardoor kosten minderen en profit stijgt maar alleen voor weinigen.

Advertenties

Over Obscura66

just a regular person with common interest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s