Geplaatst op

VVD Goes met gast Opstelten

Als het aan Opstelten ligt krijg de handhavende bevoegdheid  van stad en gemeenten besturen een beperking opgelegd waar het gaat om inspraak omtrent het aanwijzen van camera observatie punten. De raad mag daarna alleen nog maar gebieden aanwijzen maar de uiteindelijke plaatsing wordt door de burgemeester bepaald en laat deze persoon nu net niet door ons worden gekozen maar  door de gunst van de landelijke politiek.

Lokale overheden worden uitgeschakeld in hun bevoegdheid tot mede zeggenschap en het recht op individuele privacy kan niet langer via gekozen volks vertegenwoordigers worden gewaarborgd.De landelijke politiek komt de burger steeds dichter aan de kraag te zitten.

Opstelten geeft verder aan met een wetsvoorstel te komen waardoor binnen twee weken een besluit  moet komen omtrent het  verder vervolgen van een aangifte .

Deze maatregel houd in dat  iedere aangifte na twee weken de prullenbak ingaat of er vindt verder onderzoek plaats. Met de huidige bezettingsgraad aan rechercheurs  mag je ergste vrezen qua kwaliteit van vooronderzoek.

Opstelten is tevens van mening dat de wens tot dialoog van 20 gemeenten met een vertegenwoordiging van meer dan 1 miljoen burgers volstrekt onnozel is omdat er absoluut geen gehoor is voor wensen van de lokale politiek en hij geeft aan dat hij dit volkomen in orde vindt. Dat landelijke politiek zich uitlaat over lokale beslissingen is dan wel een paradox op zich maar daar weigert  Opstelten nader op in te gaan.

Wat zijn wens beeld is omtrent de komende 10 jaar  aan drone inzet  is duidelijk , opsporen van criminelen en streng controleren op ongehoorzaamheid.

De  thema’s dijkbewaking en ramp begeleiding waren niet te horen op de vraag naar zijn wens beeld omtrent de inzet van Drones en dat roept verbazing op.  wa    Juist deze twee thema’s zijn eerst genoemde argumenten welk zijn ministerie openbaar maak bij hun propaganda teksten die zij ons laten lezen in landelijke media . 

Burgerwachten die controle uitvoeren in hun buurtschap en afwijkingen melden aan politie en andere diensten is ook een thema welk Opstelten sterk promoot.Een gevoel van veiligheid zal het ons volk geven maar de recente geschiedenis leert ons dat totale uberwachung de volgende stap is naar totale  veiligheid. Alle voormalige en huidige veiligheidsdiensten van dictators en regime’s of junta’s hadden het wensbeeld van totale controle en met de stap naar buurtwachten en de massale inzet van drones zijn we deze wens een grote stap dichter benaderd maar wie dient deze veiligheid, ons het volk of de staat die elke vorm van democratie onderdrukt.

doe er je ding mee maar dit is mijn inzicht na twee uur naar Dhr Opstelten te hebben geluisterd en te hebben gesproken in dialoog

Advertenties

Over Obscura66

just a regular person with common interest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s