Geplaatst op

DE balans tussen politiek en economie

Gaat Nederland het redden met democratie .

Ik denk van niet en wel om volgende reden.. omdat in Nederland er geen relatie is tussen onze politieke doelstellingen en wat wij economisch aankunnen.

Hoe kan het dat de Nederlandse democratie zijn politiek na 70 jaren niet tot kunst heeft getransformeerd waarmee je vrede bewaard, maar tot een theatraal  volksgericht waar je radicale en racistische opmerkingen mag plaatsen zonder gewetens wroeging of straffe. Hoeveel angst heeft de VVD voor verlies dat zij racisten tolereren en samenwerken met radicale opposanten die medeburgers kleineren en verbannen liefst ver buiten onze samenleving.
Hoe kan het dat een land met een zo groot economisch potentiaal zich laat leiden door amateurs die Nederland internationaal schaden met het tolereren  van radicale politieke sleutel figuren en het daaromheen draaiende media circus. Moet een democratie accepteren dat radicalen zich verbergen achter een politiek gemotiveerde stelling maar daardoor wel medeburgers die wonen en werken in ons land niet langer welkom heet. Waar houd vrijheid van mening op en waar begint respect voor elkaar. waar is de scheidslijn in ons gezellige kikkerlandje.

De bevolking moet zich ervan  bewust zijn dat in Nederland en vele landen om ons heen de gastarbeider als zondebok wordt neergezet en dat Europa zich afsluit voor mensen die komen voor vrede en welvaart. Vluchtelingen opgejaagd, vervolgt en in hechtenis gezet worden Europa wijd geplaatst in kampen waar zij met schijn processen worden uitgeprocedeerd en vervolgens  gedeporteerd naar vermeend land van herkomst  zonder daadwerkelijk in te staan voor de veiligheid van deze opnieuw verdreven burgers. Tegen geldend internationaal recht  word vluchtelingen ( illegalen)  medische zorg geweigerd en het scheert ons niet.

Gaat dit goedkomen nu wij mensen kunnen maken, buigen en breken naargelang onze portemonnee gevuld is.  Wat mogen wij verwachten als over 50 jaar Europa aan de bedelstaf is en andere volkeren het voor het zeggen hebben. Verdienen wij dan erbarmen en krijgen steun zoals we die kregen na de WOII of worden we ditmaal vervolgt voor onze daden want wat wij nu doen deden anderen voor ons en hun namen staan ons in het geheugen gegrift als vijanden van vrijheid en gelijkheid  en mensheid.

Advertenties

Over Obscura66

just a regular person with common interest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s