Geplaatst op

"De Beweging" leidraad tot verandering naar een 21ste eeuw democratie.

 

Heeft de politiek volgens jouw te veel macht ?

Is naar jouw mening de huidige politiek corrupt?

Wil je meer inspraak ?

Ziet jij  toekomst in een Nederland waar de politiek gecontroleerd wordt door een volksraad waarin alle burgers zich kunnen aanmelden.

Indien  je op bovenstaande vragen minimaal 1 ja hebben geantwoord is het zinvol 5 minuten van je tijd te besteden aan volgende .

Voor een  Nederland met meer rechten voor de burgers is het noodzakelijk dat de wetgevende macht strikt gescheiden wordt van de handhavende macht en zij die uitvoerenden zijn..

“De Beweging” heeft 1 doel namelijk een twee derde meerderheid +1 om op een democratische manier de verdeling van de macht  her te verdelen. “De Beweging”  is geen  politieke partij  maar een kiezer  beweging en ieder is gelijk.  wij streven niet naar verschillen maar naar overeenkomsten  tussen de mensen. Een ombouw van de huidige 19 eeuwse democratie overbrengen naar een moderne 21 jaar honderd democratie, vreedzame ombouw van  onze huidige samenleving naar een vrije democratie waarin alle burgers vertegenwoordigers zijn van Nederland dat is waar “De Beweging”’ voor staat.   

In het huidige model zijn er in Nederland een kleine 6 % burgers die lid zijn van een politieke partij waaruit onze volksvertegenwoordigers komen en gaan generatie na generatie. 6% van de bevolking  wijzen de leden aan van het kabinet en van de oppositie en dat al meer dan 100 jaar.

Deze huidige situatie zorgt ervoor dat 94 % van de kiezers een keuze moeten maken uit wat een kleine minderheid ons voorschotelt aan politieke talenten  en achterkamer specialisten.

Neem dit feit en leg het naast het feit dat 1 derde van de kiezers niet kiezen omdat zij geen geloof hebben in het oude corrupte kies systeem en je gaat inzien dat het moet veranderen.

Om nu ons burgers het gevoel te geven dat wij met onze stem een aandeel hebben in het huidige democratisch proces mogen wij  elke 4 jaar kiezen voor de samenstelling van regering en vermeende oppositie en daar gaan we zwaar de fout in want er is geen enkele vertegenwoordiging van de 94% die nog inspraak heeft of de macht heeft besluiten te vernietigen. Een eerste kamer waar dit vroeger kon is nu een biotoop van leden van de huidige partijen en ook daar zijn het alleen vertegenwoordigers van de 6% partij leden.

Ons doel

De politiek moet in de kamer in overleg komen tot besluiten ipv in een debat weinig zakelijke opmerkingen naar elkaars hoofd te smijten.

Besluiten welk uit dit overleg komen worden dan voorgelegd aan onze21 eeuwse  vorm van democratie namelijk een online volksraad.

Elke burger kan zich  met zijn BSN aanmelden om voor  een volksraad overleg beschikbaar te zijn. De volks raad is een  raad waarin meerdere groepen van  12 specialisten van verschillenden expertises  gevraagd wordt naar hun mening omtrent het besluit en elk van deze groep moet met een minimale 7 tegen  5 stemming komen wil een besluit voor akkoord worden bevonden. een 6 tegen 6 is een nee dus er is geen grijs gebied.Indien een besluit wordt verworpen is het dwingend dat de argumentatie tot verwerping van het  besluit  meegenomen wordt in het nieuwe overleg en dient er binnen 4 weken een tweede besluit te komen dat nogmaals wordt voorgelegd aan een volksraad met daarin de verwerkte argumenten.

Hoe bereik je  dit?

Tel tot 12. Indien er twaalf kiezers zijn die willen stemmen in een kiesforum voor dit idee dan laat je stem horen en als uit de stemming een meerderheid komt van minimaal 7 tegen 5 dan gaan we de volgende ronde in waarin  elke kiezer die zijn stem heeft uitgebracht  kandidaat wordt op de lijst van kandidaten voor ‘De Beweging”  Daarnaast beginnen zij elk een kies forum en zoeken 12 kiezers bii een voor een stemming. Deze piramiden vorm gaat zijn werk verrichten want 12 kiezers staan voor twaalf kies cirkels van in totaal 144 kiezers welk wij nodig hebben voor een tweederde meerderheid in de kamer.

Hoe bereiken we dit?

De Burger wordt ingelicht dat de politiek een waakhond kan krijgen namelijk de online volksraad en als het lukt om de niet kiezers te laten kiezen ben je al een grote stap verder. leg dit samen met het feit dat ieder graag een overwinnaar is en je zult meemaken dat er onder veel mensen de wens naar verandering leeft. Besef wel dat je ook zonder medewerking van de media toch een enorm potentieel gevaar ben voor het huidige gezag. Je zult worden gebrandmerkt en je verleden zal tegen je worden gebruikt.Dus toon oprechte  excuses aan  ieder die je ooit heb misdaan maar reken er op dat de gevestigde orde er echt alles aan zal doen om haar machts positie te behouden dus bereid je voor op vervolging en intimidatie in je prive en werksfeer.

“De Beweging” moet structuur krijgen in een internet platform waaruit je boodschappen kan plaatsen op sociale media en kiesforums kan beheren .

Plaatsen van statements

De politieke macht binnen Nederland is verweven tot een klungel van geld macht en domheid. 

Je kan een dagelijkse uitgave doen van de fabeltjes krant maar dan met nieuw ingesproken tekst waarin de hoofdrolspelers van fabeltjes land politieke kopstukken zijn en waar list en bedrog zegeviert. Dit soort propaganda kan je organiseren met leden van de vele internetforums en geest verwante groeperingen.

De verandering ben jij ,jij bent je toekomst en jij bepaald het verleden voor de komende 100 jaar

Advertenties

Over Obscura66

just a regular person with common interest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s