Geplaatst op

online volksraad

De online volksraad is een online gemeenschap waarin elke Nederlander plaats kan nemen en gekozen kan worden als deelnemer aan een oordeel over een besluit vanuit de regering . De volksraad zal het besluit opdelen in 12 primaire belangen welk beïnvloed worden door dit besluit en van elk belang nemen 12 deelnemers deel aan het oordeel . De samenvoegen van alle belangen geeft dan een telling waarbij minimaal 7 tegen 5 gehaald moet worden wil een besluit doorkomen naar de uitvoerende macht .Deelnemers aan een oordeel worden met willekeur gekozen uit de deelnemer lijst en er wordt gekeken naar je opleiding en functie binnen de samenleving.De twaalf gekozen zijn onder verdeeld in leeftijd en geslacht om zo breed mogelijk de mening te krijgen van alle belanghebbenden.DE stemming zelf is duidelijk ja of nee en een korte motivatie waarom nee.

Besluiten die worden terug gestuurd  naar de regering moeten voorzien zijn van de argumenten welke aanpassingen verdienen en binnen 20 werkdagen moet een nieuw besluit voorliggen ter goedkeuring. Mocht ook deze geweigerd worden kan er tot nieuwe verkiezingen worden uitgeroepen om dat de regering niet willens is de juiste besluiten te nemen.

Binnen de regering bestaat er geen oppositie meer want alle partijen gezamenlijk dienen het volk dus allen  komen door overleg tot een besluit zonder publieke debatten die alleen dienen als volks vermaak terwijl de echte politiek tot heden zich achter gesloten deuren plaatsvindt.

Zal dit slagen weet ik niet maar wat niet gaat slagen is waar wij nu mee bezig zijn. dus is het de kans waard . 

Advertenties

Over Obscura66

just a regular person with common interest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s