Geplaatst op

Burger initiatief is een placebo

Een burger initiatief is een mooie manier van de politiek om andersdenkenden een placebo te geven maar die geen enkele dwingende macht heeft, met andere woorden, de politiek kan gesloten optreden en verklaren dat het initiatief niet te volgen zonder  openbaar te maken op welke gronden zij het niet volgen.

Dit middel is het dus niet om tot een ommekeer in  de politiek te komen want geen enkele politieke partij wil macht afdragen aan anders denkenden.

Liever je politieke vijand koesteren dan de macht van politieke partijen ondermijnen. Nee laat regering en oppositie maar bestaan uit alleen partij leden  zonder de burger meerderheid die  gezag wil hebben over politieke besluiten. Politieke besluiten voorleggen aan een burgerraad die toetsen en verder reiken naar de uitvoerende macht, terug sturen voor aanpassingen of vernietigen.Waar staat geschreven dat democratie alleen gevoerd kan worden door partijleden welk een absolute minderheid is van de totale bevolking. Wanneer  de kiezers meerderheid besluitvorming wil controleren waar halen zij dan hun recht als er geen vertrouwen is in de politiek welk een eigen agenda heeft namelijk verdedigen de macht die zij bezitten goedschiks  of kwaadschiks.Waarom hebben alleen politiek partijen het recht  op  zogenaamde democratie en moeten wij  genoegen nemen met de voorkeurs kandidaten van een minderheid.Is dit de gedachte achter democratie?Er is geen links en rechts dat is allemaal humbug. Reagan zei in 1965,een besluit zorgt  dat iets beter wordt of slechter gaat dus het gaat omhoog of omlaag maar niet links of rechts, ieder mens blijft centraal en het belang van een minderheid moet meetellen maar mag nooit de leidende gedachte zijn van een land. 6% van de kiezers is een minderheid maar zij zijn wel leidende in ons land. Deze vorm is geen democratie en het tolereren ervan leidt tot onderwerping en onderdrukking.

Advertenties

Over Obscura66

just a regular person with common interest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s