Geplaatst op

economie versus las proces

 

De oorsprong bestaat uit Energie

+ en die verbonden met elkaar een hechte eenheid vormen.

Kwaliteit staat voorop bij het opstellen van een las proces waarin + en –  trachten zonder vervuiling zich te vormen tot een eenheid.

Moderne  economie zou moeten ervaren een soortgelijk proces waar vraag en aanbod elkaar treffen voor een product zonder vervuiling tegen juiste prijs en kwaliteit .

Er zijn echter wat verschillen aangaan de de uitvoering van beide processen.

Bij het las proces bouwt men een perfecte las welk radiologisch wordt gecontroleerd en de tolerantie wordt naar boven bijgesteld als verbetering mogelijk is.

Het streven naar perfectie zorgt voor een kwalitatieve steeds schonere perfecte las en de vervuiling neemt af naargelang de kwaliteit stijgt.

Bij het huidige economisch proces streeft men naar groei ongeacht nagenoeg  alle vormen van vervuiling. Groei is het doel niet de  kwaliteit.

Bij het lasproces is de groei niet van belang want hoe hoger de kwaliteit is naargelang de behoefte afneemt zodat men zich nog meer kan bezighouden met de stijging van de kwaliteit en het voorkomen van vervuiling binnen het lasproces.

Daarom volgende stelling:

Onze vaderlandse economie is door zijn obesitas verworden tot een ziekelijk orgaan welk ten koste van alle vormen van vervuiling moet groeien omdat zij dat moet in haar hoofd. Omgeven door andere obestitas slachtoffers treft men zich in de EU praatgroep en veroordeelt men patiënten als Griekenland die willen genezen van deze dodelijke ziekte.

Laat economen nu eens bepalen dat ons break even point bereikt is en dat we geen baat meer hebben aan groei maar dat alleen verbetering van kwaliteit ons dit hoog niveau kan doen waarborgen. Laat me eens zien hoe economie schaadt en tegen welke prijs zij dat doet. Economie het toverwoord voor superrijken die alles vergaren ten koste van velen.

Stop de tomeloze drang naar groei want kwaliteit gaat boven kwantiteit dus vergeet all de ze beurs praatjes over inflatie en deflatie. Stop ons economisch denk proces welk uitgaat van veel voor weinigen en weinig tot niks  voor velen. Alleen een idiote massa  kan toch hier achteraan blijven  rennen en roepen hoera.

Het leven bestaat uit een – en een + en wanneer zij zonder vervuiling een eenheid hebben is er stabiliteit binnen de samenleving en ook onze moeder aarde heeft er zijn voordeel mee.

Advertenties

Over Obscura66

just a regular person with common interest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s